Prvi potpredsjednik Čačić: Olakšat ćemo mala privatna ulaganja u solarnu energiju

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/prvi_potpredsjednik_cacic_olaksat_cemo_mala_privatna_ulaganja_u_solarnu_energiju.jpg

Vlada je s današnje sjednice Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o dopunama Zakona o tržištu električne energije. Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić objasnio je kako se izmjenama ovog Zakona olakšavaju mala privatna ulaganja u solarnu energiju. Ovo je jedna vrsta ulaganja u budućnost, kazao je ministar Čačić.

Raspravljalo se i o Nacrtu prijedloga zakona o dopuni Zakona o podjeli trgovačkog društva HŽ-Hrvatske željeznice. Prema riječima ministara pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića osnovna intencija ovog Zakona je podjela društva HŽ Vuča vlakova te pripajanje tog društva HŽ Cargu i HŽ Putničkom prometu. Predlažem donošenje zakona po hitnom postupku zbog početka ozbiljnog restrukturiranja Hrvatskih željeznica, kazao je ministar Hajdaš Dončić.

Između ostalog, Saboru je upućen i Prijedlog zakona o potvrđivanju Protokola kojim se mijenja i dopunjuje Sigurnosni dodatak Sporazumu između stranaka Sjevernoatlantskog ugovora o suradnji vezano uz atomske podatke, a donese su i odluke o imenovanju osoba zaduženih za upravljanje programom ISPA i o sudjelovanju Republike Hrvatske u 16-oj nadopuni sredstava Međunarodnog udruženja za razvoj (IDA).



Pisane vijesti