Prvi potpredsjednik Karamarko: Otklonit ćemo prepreke koje koče razvoj Ličko-senjske županije

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/8 travnja/ppVRHGospić.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade Karamarko danas je, tijekom posjeta Ličko-senjsku županiji, razgovarao s predstavnicima županije o realizaciji projekata i obećao pomoć Vlade: "Tu smo da vidimo kako Vlada može pomoći i realizirati brojne kvalitetne projekte koji su pripremljeni“, kazao je.

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko danas je posjetio Ličko-senjsku županiju i održao radni sastanak s predstavnicima županije.

Nakon sastanka, prvi potpredsjednik Karamarko okupljenim je novinarima izjavio da će se dalje raditi na razvoju Ličko-senjske županije, za koju je rekao da ima silan potencijal, ali i dosta prepreka da taj razvoj bude realiziran. „Tu smo da vidimo koje su to prepreke i kako Vlada može pomoći i realizirati brojne kvalitetne projekte koji su pripremljeni“, kazao je. Naveo je, među ostalim, projekt Žuta lokva, hidrocentrale u Kosinju, Zračnu luku Plitvice, za koju je istaknuo da je to i strateški projekt važan za cijelu Hrvatsku. Također, razgovaralo se o proizvodnji zdrave hrane, kako bi se iskorištavala sada zapuštena zemljišta u županiji.

Na upit novinara o Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, prvi potpredsjednik Karamarko kazao je da ga je iznenadila inertnost i blokiranost sustava koji su zatekli te da Vlada neće dozvoliti da preko 30 milijardi eura vrijednosti državne imovine bude neiskorišteno. S tim u vezi, dodao je da je otvaranje radnih mjesta prioritet ove Vlade.

Što se tiče najave Srpskog narodnog vijeća da neće doći na komemoraciju u Jasenovac, prvi potpredsjednik Vlade rekao je da mu nije drago da se politizira oko Jasenovca. Istaknuo je da je u hrvatskoj prošlosti mnogo žrtava brutalnih sustava, nacističkog, fašističkog i komunističkog, te da niti jedna žrtva ne zaslužuje da je se bojkotira. Na kraju je pozvao sve organizacije da prekinu bojkot i dođu u Jasenovac.

Foto: Nikola Mraović 
 

Pisane vijesti | Govori i izjave