Prvi potpredsjednik Karamarko s mađarskim premijerom: Jačamo političke i gospodarske odnose s Mađarskom

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/veljača/18 veljače/EPP_web.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko sastao se danas, prije početka sastanka na vrhu Europske pučke stranke (EPP) u Bruxellesu, s mađarskim premijerom Viktorom Orbánom. 

Razgovarali su o poboljšanju odnosa između Hrvatske i Mađarske, koji su u proteklom razdoblju bili na nižoj razini nego su trebali biti. Također, bilo  je riječi o jačanju međusobnih gospodarskih odnosa te o aktualnoj migrantskoj krizi.
 
U izjavi za medije nakon sastanka, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko kazao je da je s mađarskim premijerom razgovarao o poboljšanju odnosa između Hrvatske i Mađarske, koji su tradicionalno bili dobri, no stagnirali su zadnje četiri godine, što nije dobro. „Naš današnji susret označava novi početak u odnosima Mađarske i Hrvatske koji u protekle četiri godine nisu bili  na odgovarajućoj razini,“ kazao je prvi potpredsjednik Karamarko. 
 
„Politika ove Vlade je dijalog i upravo ćemo kroz otvoreni dijalog s našim prijateljima iz Mađarske rješavati baš sva otvorena pitanja koja postoje između naših dviju država“, dodao je.





Foto: EPP

Pisane vijesti | Priopćenja