Prvi potpredsjednik Karamarko u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/1 travnja/Karamarko_Dubrovnik.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko posjetio je danas Dubrovačko-neretvansku županiju. Posjet je započeo radnim sastankom s predstavnicima županije u Uredu župana Nikole Dobroslavića. 

U izjavi za medije, prvi potpredsjednik Vlade kazao je da je sa županom, gradonačelnicima i načelnicima iz županije razgovarao o problemima, perspektivama i razvoju županije, kao i o investicijama koje nisu ostvarene, a koje se mogu realizirati brzo te što u tom kontekstu Vlada hitnim mjerama može učiniti da se sve ubrza i poboljša. Dodao je da je bilo riječi i o Pelješkom mostu, autocesti, ali i projektima koji su zastali u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, Državnom odvjetništvu ili slično. „Zaključci su da idemo djelovati vrlo konkretno, da vidimo koji su to projekti koje možemo odmah realizirati, a da Vlada može to riješiti. Zatim da idemo vidjeti kako ćemo mijenjati zakonsku legislaturu i normu da bismo ubrzali i spriječili zapreke za realizaciju mnogih drugih projekata“, rekao je prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko. 

Prvi potpredsjednik Vlade je istaknuo i kako tek trebaju razgovarati o odšteti o požarom uništenim područjima na Pelješcu prošlog ljeta te najavio da će uskoro krenuti projekt terminala u gruškoj luci od 93 milijuna eura.

Foto: Hina 

Pisane vijesti