Prvi potpredsjednik Vlade primio je u nastupni posjet apostolskog nuncija

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/veljača/15 veljače/DSC_5996.JPG

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko primio je u ponedjeljak, 15. veljače u Banskim dvorima, u nastupni posjet apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, nadbiskupa Alessandra D'Errica.

Razgovarali su o dosadašnjoj bilateralnoj suradnji Svete Stolice i Republike Hrvatske te uspješnoj provedbi ugovora između dviju zemalja.

Prvi je potpredsjednik Vlade naglasio da su odnosi sa Svetom Stolicom vrlo dobri i bez otvorenih pitanja i zahvalio apostolskom nunciju na naklonosti i prijateljstvu koje Sveta Stolica gaji prema Hrvatskoj, na potpori hrvatskoj samostalnosti u najtežim danima Domovinskoga rata kao i podršci koju je pružala Hrvatskoj na njezinom europskome putu.

Razgovaralo se i o postupku kanonizacije kardinala Stepinca koja je u tijeku. Apostolski nuncij, nadbiskup d'Errico,  ponovio je da je osnivanje Radne skupine stručnjaka Katoličke crkve i Srpske pravoslavne crkve ekumenska gesta s informativnom ulogom o onome što je do sada učinjeno te da ni na koji način ne dovodi u pitanje Stepinčevu svetost.

Prvi potpredsjednik Vlade i apostolski nuncij složili su se o važnosti hrvatske podrške zemljama u susjedstvu na njihovom putu pridruživanja Europskoj uniji. Osobito je taj proces važan, suglasili su se, u Bosni i Hercegovini, jer će olakšati i ubrzati povratak i opstanak hrvatskoga naroda u BiH.
 

Pisane vijesti | Priopćenja