Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko s Michaelom Spindeleggerom

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/svibanj/12 svibnja/DSC_3899.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko sastao se danas, u Banskim dvorima, s Michaelom Spindeleggerom, glavnim ravnateljem Međunarodnog centra za razvoj migracijske politike.

Razgovarali su o migrantskoj krizi te su se složili da je zajednički i koordinirani europski pristup najbolji način pomoći migrantima. Republika Hrvatska će nastaviti voditi aktivnu migracijsku politiku temeljenu na solidarnosti i humanosti, vodeći računa o sigurnosti naših građana i zaštiti nacionalnih interesa. 

Međunarodni centar za razvoj migracijske politike (ICMPD) je međunarodna organizacija sa sjedištem u Beču, osnovana 1993. godine, s ciljem reguliranja politike migracija, problematike izdavanja viza i azila među zemljama Zapadne, Istočne i Srednje Europe.

Ova se organizacija javlja kao rezultat potrebe reguliranja u spomenutim područjima, a uslijed velikih demografskih promjena koje su zadesile Europu početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Centar usko surađuje i održava konzultacije sa IOM-om, UNHCR-om, Europskom komisijom i Europskim Vijećem.  Cilj ICMPD-a je poticati sveobuhvatnu politiku migracija te vladama i organizacijama djelovati kao mehanizam za razmjenu usluga, uglavnom vezanih za pitanje europskih migracija. 


 

Pisane vijesti