Prvi potpredsjednik Vlade u Varaždinu: Ulažemo u mlade ljude, oni su naša budućnost i obaveza

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/18 travnja/Karamarko_Varazdin.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade Karamarko danas je sudjelovao na Svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sa Sveučilištem u Zagrebu „Sveučilišni kampus Varaždin, faza III – Studentski dom s pratećim sadržajima“ te otvorio početak radova na hali tvrtke Ducati Komponenti.

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko danas je boravio u posjetu Varaždinskoj županiji. Uz prvog potpredsjednika Vlade je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar te ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.
 
Na početku svog posjeta, prvi potpredsjednik Vlade sudjelovao je na Svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sa Sveučilištem u Zagrebu „Sveučilišni kampus Varaždin, faza III – Studentski dom s pratećim sadržajima“, unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru OPKK-a.  Čestitao je prisutnima na projektu, zahvaljujući kojem će mnogi dobiti bolje uvjete školovanja. U svom govoru istaknuo je da ulaganje u mlade znači ulaganje u budućnost, a Vlada želi da Hrvatska bude zemlja znanja u punom smislu. Nastavio je da je to hvalevrijedan projekt, kojeg ne bi bilo da Grad Varaždin nije sudjelovao u projektu. S tim u vezi, kazao je da država nije ništa učinila sa zamrznutom državnom imovinom vrijednom 31 milijardu eura, koja sada ničemu ne služi. Istaknuo je da ova Vlada namjerava to promijeniti i učiniti sve potrebno da privuče investitore i omogući otvaranje radnih mjesta, dodavši da je zapošljavanje mladih prioritet, kako ne bi odlazili iz zemlje. „Naš prioritet je ulagati u mlade ljude koji se školuju. Oni su naša budućnost i naša obaveza“, zaključio je prvi potpredsjednik.
 
Prvi potpredsjednik nastavio je posjet  Županiji sastankom s predstavnicima tvrtke Ducati Komponenti d.o.o. u Ludbregu gdje je otvorio početak radova na novoj industrijskoj hali za proizvodnju niskonaponskih kondenzatora i namatanja pametnih brojila. Tom prigodom kazao je da ga veseli svaka inicijativa koja otvara nova radna mjesta, naročito u situaciji gdje je Hrvatska u protekle četiri godine izgubila preko sto tisuća radnih mjesta. Nastavio je da će Vlada biti usmjerena na otvaranje prostora i poduzetnicima i kvalitetnim investicijama, ali i na korištenje fondova Europske unije, jer to je „jedini način da zadržimo naše ljude da ostanu živjeti i raditi u Hrvatskoj“.
 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Znanost i inovacije