Razminiranje minski sumnjivog prostora Gunje

Na području općine Gunja danas je izvršeno uvođenje u poslove razminiranja cjelokupnog minski sumnjivog prostora tlocrtne veličine 162.017 četvornih metara. Razminiranje će obavljati 37 ovlaštenih tvrtki bez naknade, a procijenjena vrijednost radova iznosi oko milijun kuna.
 

U nizu humanitarnih akcija, tvrtke članice Hrvatske udruge poslodavaca - Udruge poslodavaca na poslovima humanitarnog razminiranja, ali i pirotehničari pojedinci, odnosno sindikati koji ih okupljaju, prihvatili su bez naknade razminirati taj minski sumnjiv prostor, kao doprinos i pomoć stanovništvu s poplavljenog područja Gunje.

Na radilištu će biti angažirano 43 pirotehničara, a poslovi će se obavljati 30 radnih dana.

S obzirom da je uslijed novog povišenja vodostaja rijeke Save taj minski sumnjiv prostor jednim dijelom ponovno pod vodom, početak samog razminiranja očekuje se čim to dozvole prilike na terenu.

Ured za razminiranje Vlade Republike Hrvatske i Hrvatski centar za razminiranje i ovim putem zahvaljuju svim tvrtkama za izvođenje poslova razminiranja bez naknade te na rješavanju minske opasnosti na cijelom području općine Gunja.
 

Pisane vijesti | Priopćenja