Reakcija na članak «Jadranka Kosor policijom htjela otjerati mlade DC-a» objavljen u Jutarnjem listu od 8. veljače 2007. godine

Ured za odnose s javnošću Vlade RH u potpunosti odbacuje dezinformirajuće navode objavljene u članku Jutarnjeg lista «Jadranka Kosor policijom htjela otjerati mlade DC-a» objavljenog 8. veljače 2007. godine. Naimpotpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor nije uopće znala za dolazak mladih DC-a u utorak 6. veljače ove godine pred zgradu Vlade Republike Hrvatske u Zagrebu, jer se oni za njega nisu niti najavili.

Ured za odnose s javnošću Vlade RH u potpunosti odbacuje dezinformirajuće navode objavljene u članku Jutarnjeg lista «Jadranka Kosor policijom htjela otjerati mlade DC-a» objavljenog 8. veljače 2007. godine. Naime, potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor nije uopće znala za dolazak mladih DC-a u utorak 6. veljače ove godine pred zgradu Vlade Republike Hrvatske u Zagrebu, jer se oni za njega nisu niti najavili. U tom smislu potpredsjednica Kosor nikome nije ništa ni poručila vezano uz njihov dolazak, po njezinom nalogu nije poslan nikakav dostavljač po pisane materijale mladih DC-a, a posebno ne policija da ih, kako je u članku navedeno, «otjera».

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor toga je dana čitavo vrijeme boravila službeno u Parizu na potpisivanju Međunarodne konvenciju o zaštiti svih osoba od prisilnih nestanaka Ujedinjenih naroda, koju je i osobno potpisala u ime Vlade Republike Hrvatske. O ovom događaju i njezinom boravku u Parizu 6. veljače ove godine, putem službenog priopćenja, izviješteni su svi mediji pa tako i Jutarnji list. Na kraju smatramo potrebnim istaknuti kako su potpuno neosnovani i navodi predsjednice mladih DC-a Valentine Jarnjak kako ju potpredsjednica Kosor «ne želi primiti jer je prema njoj izuzetno gruba», budući da potpredsjednica Kosor upoće nije takvog mišljenja. Stoga ovim putem tražimo žurnu objavu ove reakcije i ispriku uredništva Jutarnjeg lista, posebice iz razloga što je potpredsjednica Kosor, da je s novinarske strane bila upitana o ovom slučaju mogla i sama reći sve gore navedeno.



Pisane vijesti