Reakcija na članak „Jadranki Kosor došla samo četvrtina uzvanika“

Potpuna jnaimneistina da je potpredsjednica Kosor „poslala 500 pozivnica osobama iz javnog života Hrvatska da je na izložbu i aukciju došlo svega 120 uzvanika“, budući da ona nije organizirala navedenu izložbu i humanitarnu aukciju, pa sukladno tome nije slala ni pozivnice...

U povodu dezinformacija iznesenih u članku „Jadranki Kosor došla samo četvrtina uzvanika“, objavljenih u Nacionalu od 1. svibnja 2007. godine, a vezanih uz umjetničku izložbu i humanitarnu aukciju Zajednice županijskih zajednica udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske, održanih 18. travnja 2007. godine u hotelu „The Westin“ u Zagrebu, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti smatra potrebnim reagirati.

Potpuna je, naime, neistina da je potpredsjednica Kosor „poslala 500 pozivnica osobama iz javnog života Hrvatske, a da je na izložbu i aukciju došlo svega 120 uzvanika“, budući da ona nije organizirala navedenu izložbu i humanitarnu aukciju, pa sukladno tome nije slala ni pozivnice. Izložbu i aukciju umjetničkih radova I. humanitarne kiparsko-slikarske kolonije, koja je održana u sklopu 12. Svehrvatskih športskih igara invalida Domovinskog rata u Šibeniku 2006. godine, organizirala je Zajednica županijskih zajednica udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske. Potpredsjednica Kosor prihvatila je pokroviteljstvo nad ovim događanjem, ali je sav organizacijski posao i slanje pozivnica vodila Zajednica županijskih zajednica udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske.
Tragikomične su i insinuacije kako je „mali odaziv uzvanika razlog izostavljanja podataka o visini prikupljenih sredstava na službenim stranicama Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti“. Napominjemo kako je na humanitarnoj aukciji potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor kupila jednu sliku u ime Vlade Republike Hrvatske, a jednu u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ministarstvo ne zna koliko je financijskih sredstava ukupno prikupljeno jer nije organiziralo manifestaciju.




Pisane vijesti