Reakcija na članak „Obnova Vlade bez natječaja“ objavljen u Nacionalu, 22. siječnja 2008.

S obzirom na niz neistinitih informacija, vezanih uz obnovu pročelja zgrade Vlade Republike Hrvatske, a objavljenih u tjedniku Nacional, kao i na web stranicama istog tjednika, 22. siječnja 2008. godine, u članku pod naslovom „Obnova Vlade bez natječaja“, Ured za odnose s javnošću Vlade RH smatra potrebnim reagirati.

Naime, sukladno Zakonu o javnoj nabavi Ured za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske osnovao je 6. lipnja 2007. godine stručno povjerenstvo za provedbu javnog nadmetanja za obnovu vanjskog pročelja zgrade Vlade RH, na lokaciji Trg. sv. Marka 1. i 2. Javno nadmetanje (br. 07-23-11331/2040) objavljeno je u Oglasniku javne nabave RH 11. lipnja 2007. godine (Narodne novine 24/2007.)

Na nadmetanje su pristigle tri prihvatljive ponude, a imenovano povjerenstvo obavilo je njihovo javno otvaranje 02. srpnja 2007. godine.

Prema kriteriju za odabir najpovoljnije ponude, stručno je povjerenstvo odabralo onu ponuditelja HEDOM d.o.o. iz Zagreba, koja je bila s najnižom cijenom. Nakon isteka zakonom propisanih rokova za žalbe, Ured za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade RH zaključio je Ugovor s odabranim ponuditeljem.

Slijedom iznesenoga, razvidno je kako je odabir izvođača radova na pročelju zgrade Vlade RH proveden u skladu sa zakonskim procedurama, a kako su navodi izneseni u navedenome članku neistiniti. Stoga zahtijevamo žurnu objavu ove reakcije u cilju pravovaljanog informiranja javnosti.

S poštovanjem,
Glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske,
Predstojnik Ureda za odnose s javnošću Vlade RH


Zlatko Mehun



Pisane vijesti