Reakcija na novinske napise o odgovoru Vlade o slučaju TDR-a

U povodu novinskih napisa vezanih uz odgovor Vlade Republike Hrvatske na zastupničko pitanje zastupnika Pere Kovačevićvezanog uz premještanje proizvodnje Tvornice duhana Rovinj iz Zagreba u Rovinsmatramo potrebnim reagirati u cilju pravilnog informiranja javnosti.

U povodu novinskih napisa vezanih uz odgovor Vlade Republike Hrvatske na zastupničko pitanje zastupnika Pere Kovačevića, vezanog uz premještanje proizvodnje Tvornice duhana Rovinj iz Zagreba u Rovinj, smatramo potrebnim reagirati u cilju pravilnog informiranja javnosti.

Odgovor upućen zastupniku Peri Kovačeviću, kojim je utvrđeno kako premještanje proizvodnje Tvornice duhana Rovinj iz Zagreba u Kanfanar ne predstavlja zloupotrebu monopola niti narušavanje tržišta natjecanja jer je riječ o restruktuiranju poslovanja, odgovor je upućen u ime Vlade Republike Hrvatske, a ne u ime potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor. Potpredsjednica Kosor, kao zamjenica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera i ovlaštena osoba za potpisivanje Vladinih dokumenata u njegovoj nenazočnosti potpisala je ovaj odgovor, prijedlog kojega je izrađen u resorno Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva te kao takav prihvaćen na sjednici Vlade.



Pisane vijesti