Reakcija potpredsjednice Vlade na napad na gosp. Davora Janječića u Zagrebu

Potpredsjednica Kosor zaprepaštena je načinom na koji određeni pojedincnasiljem nad civiliziranim i moralno svjesnim osobamu današnjem vremenu još uvijek pokazuju potpuno nerazumijevanje prema temeljnim potrebama osoba s invaliditetom, javno demonstrirajući nepoštivanje njihovih temeljnih ljudskih prava.

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor najoštrije osuđuje prošlotjedni napad u kojem su gospodina Davora Janječića iz Zagreba trojica napadača brutalno pretukla, samo zato što ih je upozorio da ne parkiraju automobil na mjestu predviđenom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Potpredsjednica Kosor zaprepaštena je načinom na koji određeni pojedinci, nasiljem nad civiliziranim i moralno svjesnim osobama, u današnjem vremenu još uvijek pokazuju potpuno nerazumijevanje prema temeljnim potrebama osoba s invaliditetom, javno demonstrirajući nepoštivanje njihovih temeljnih ljudskih prava. Ovaj slučaj pokazuje i potpuno nerazumijevanje pojedinaca za probleme osoba s invaliditetom koje se kreću u invalidskim kolicima i kojima je automobil uistinu svojevrsno ortopedsko pomagalo i sredstvo kojim savladavaju prepreke svoje prometne izoliranosti. Potpredsjednica Kosor stoga i ovim putem poziva sveukupnu javnost na razumijevanje potreba osoba s invaliditetom i svakodnevno unaprjeđenje njihovih životnih uvjeta, kako bi, kao ravnopravni članovi čitavog društva, imali jednake mogućnosti kao i svi ostali građani.

Potpredsjednica Kosor traži od nadležnih tijela poduzimanje žurne istrage, te pronalaženje i sankcioniranje napadača koji su brutalno pretukli gospodina Davora Janječića.



Pisane vijesti