Regionalni seminar o unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina

Ured za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine te uz financijsku potporu Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj, organizira regionalni seminar o unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u Splitu, u srijedu, 7. prosinca 2005. godine.
Ovaj događaj je, nakon Rijeke i Osijeka, treći u nizu regionalnih seminara koji će se održati tijekom 2005. godine. Zadnji u nizu seminara održat će se početkom 2006. u Zagrebu.
«Regionalni seminar o unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina» okupit će više od 50 predstavnika različitih manjina iz četiri županije (Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije), zastupnike nacionalnih manjina u Hrvatskome saboru, predstavnike Vlade, državne i županijske vlasti, kao i predstavnike nevladinih udruga i međunarodnih organizacija.
Cilj seminara je poboljšanje rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina kroz pregled prakse i teškoća s kojima se susreću. Radionice će se baviti sljedećim temama: uloga vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u procesu odlučivanja na lokalnoj i područnoj razini, stvaranje materijalnih pretpostavki za rad vijeća i uloga medija u radu vijeća.
Predstojnica Vladina Ureda za nacionalne manjine mr. sc. Milena Klajner predsjedavat će seminarom, a Valeriu Florean, voditelj Područnog ured OESS-a Split, Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita će otvoriti seminar. Uvodna izlaganja podnijet će saborski zastupnici prof. dr. sc. Šemso Tanković i Ratko Gajica.
Predstavnici medija pozivaju se da prisustvuju otvorenju seminara od 9.30-11.30 u srijedu, 7. prosinca, u Hotelu Park u Splitu, Hatzeov perivoj 3.




Najave