Sanader: Čondićeva izjava nedemokratska i nedopustiva

Izjavu Mirka Čondića da će formirati političku stranku koja će imati i vojno krilo premijer Ivo Sanader danas je ocijenio apsolutno nedemokratskom i nedopustivom.

ZAGREB, 9. ožujka(Hina) - Izjavu Mirka Čondića da će formirati političku stranku koja će imati i vojno krilo premijer Ivo Sanader danas je ocijenio apsolutno nedemokratskom i nedopustivom.

Nećemo dopustiti nikome da dovodi u pitanje dosegnute demokratske stanadarde i stabilnost Hrvatske, izjavio je Sanader u saborskom 'aktualnom prijepodnevu.

Euroskepticizam drži legitimnim pravom, ali i ističe da za njega ne postoji pitanje Europska unija ili dostojanstvo, nego je, kaže, i za jedno i za drugo.

Sanader ističe da Čondiću, koji je bio sudionik i invalid Domovinskog rata, treba priznati zasluge za Hrvatsku, ali da je njegovo političko djelovanje upitno, kako u vrijeme dok je HDZ bio u oporbi, kao i danas.

Nenadu Staziću (SDP) koji je tražio komentar Čondićeve izjave, poručio je da je Čondić član HB-a, a ne HDZ-a, te odbacio tvrdnje da je, dok je bio u oporbi, bio na svakom Čondićevom skupu.

Nije istina, reagirao sam na politiku vaše vlade prema braniteljima koju nisam smatrao dobrom, ali i onda sam kritizirao stajališta koja su išla izvan demokratskih standarda, izjavio je Sanader.

Zadovoljan premijerovim odgovorom, Stazić je pozvao obavještajne službe da obave razgovor s Čondićem i ispitaju istinitost njegovih tvrdnji.

Najavljujući nedavno osnivanje nove političke stranke pukovnik Mirko Čondić rekao je da bi ona imala i vojno krilo, a naknadno je javno pojasnio da je riječ o (vojnom) dijelu stranke koja bi vodila računa o problemima braniteljske populacije, pitanjima zaštite njihovoga dostojanstva kao i zaštite dostojanstva i digniteta Domovinskog rata.



Pisane vijesti