Sanader: Danas ili sutra isplata radnicima Imostroja

Premijer Ivo Sanader izrazio je nadu da će danas ili sutra početi isplata potraživanja radnika Imostroja.

ZAGREB, 9. ožujka(Hina) - Premijer Ivo Sanader izrazio je nadu da će danas ili sutra početi isplata potraživanja radnika Imostroja.

Premijer je u saborskom 'aktualnom prijepodnevu' izvjestio da je Trgovački sud u Splitu odlučio da će radnicima biti isplaćeno 4,5 milijuna kuna.

Ne mogu time biti do kraja zadovoljan, rekao je Sanader, podsjetivši da se Vlada u korist radnika odrekla 6,2 milijuna kuna.

No, Vlada, dodao je, nije mogla ulaziti u stečajni proces, to je zadaća stečajnog upravitelja, a Vlada i danas ispravnom drži svoju odluku da u korist radnika otpiše Imostroju dug.

Premijer je odlučno odbacio informacije SDP-ovca Željka Kurtova da će Vlada 2006. članicama EU dopustiti ribarenje, ne samo u zaštićenoj zoni, nego i u teritorijalnim vodama.

Ne znam odakle Vam ta informacija, nema pregovora s EU u tom smislu, naglasio je Sanader.

Ministarstvo poljoprivrede priprema osnivanje regionalnih odlagališta životinjskog (klaoničkog) otpada, izjavio je ministar Petar Čobanković najavivši i jači inspekcijski nadzor nad ilegalnim klaonicama.

Gradit će se, kaže, odlagališta bliža klaonicama i tvrtkama koje se bave preradom mesa i mesnih prerađevina.

Ministar gospodarstva Branko Vukelić odbacio je tvrdnje Ivice Pančića (SDP) da je na djelu trend povećanja broja nezaposlenih hrvatskih branitelja.

Provode se sve Vladine mjere čiji je cilj samozapošljavanje branitelja, otvaranja obrta i uvođenja branitelja u malo i srednje poduzetništvo, rekao je Vukelić, najavivši i nove mjere.



Pisane vijesti