Sanader i Mesić: Gotovina nije u Hrvatskoj

Predsjednik Republike Stjepan Mesić i predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader razgovarali su danas o suradnji Republike Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu, uključujući i sve mjere i aktivnosti koje se poduzimaju u rješavanju slučaja odbjeglog generala Ante Gotovine, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić i predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader razgovarali su danas o suradnji Republike Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu, uključujući i sve mjere i aktivnosti koje se poduzimaju u rješavanju slučaja odbjeglog generala Ante Gotovine, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

U razgovoru je, stoji u priopćenju, potvrđeno da sve dosadašnje informacije, provjere i saznanja nadležnih službi ukazuju da se general Gotovina ne nalazi na teritoriju Republike Hrvatske.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić i predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader traže od svih nadležnih tijela državne administracije, uključujući obavještajne agencije, Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo da, sukladno svojim zakonskim i profesionalnim obvezama, i u suradnji s odgovarajućim službama drugih zemalja, nastave i maksimalno pojačaju sve potrebne mjere i aktivnosti radi otkrivanja boravišta i uhićenja generala Ante Gotovine i njegova prebacivanja pred Međunarodni kazneni sud u Haagu.

Predsjednik Republike i predsjednik Vlade potvrdili su punu i neupitnu spremnost državne administracije Republike Hrvatske da dosljedno nastavi ispunjavati obveze iz Ustavnog zakona o suradnji Republike Hrvatske s MKSJ, stoji na kraju priopćenja.



Pisane vijesti