Sanader: Kapraljevićeve tvrdnje nemaju veze sa zdravim razumom

Premijer Ivo Sanader odgovorio je danas Antunu Kapraljeviću (HNS) da sa zdravim razumom nema veze njegova tvrdnja da je Vlada namjerno iz popisa tvrtki od posebnog državnog interesa izostavila Liburnia Riviera hotele kako bi fondovima omogućila pljačku 1, 2 milijarde kuna državne imovine.

ZAGREB, 21. rujna (Hina) - Premijer Ivo Sanader odgovorio je danas Antunu Kapraljeviću (HNS) da sa zdravim razumom nema veze njegova tvrdnja da je Vlada namjerno iz popisa tvrtki od posebnog državnog interesa izostavila Liburnia Riviera hotele kako bi fondovima omogućila pljačku 1, 2 milijarde kuna državne imovine.

"Premijerov odgovor samo je potvrdio moje uvjerenje da je HDZ nakon pretvorbe i privatizacije trebalo proglasiti zločinačkom organizacijom i zabraniti mu rad", izjavio je potom Kapraljević u saborskom "aktualnom prijepodnevu".

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks nije mu izrekao opomenu, tumačeći kako to za Kapraljevića ne bi bilo dovoljno, a da mu je najveća opomena to što ga javnost sluša.

Stranku koja je odigrala ključnu ulogu u stvaranju hrvatske države nazivati zločinačkom organizacijom je, u najmanju ruku, sramotno, zaključio je Šeks.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec najavio je da se u ponedjeljak popodne očekuje sastanak proljetos formirane radne skupine Vlade, umirovljeničkih udruga i Hrvatske stranke umirovljenika.

Ta je skupina, podsjetio je Josip Sudec (HSU), dogovorena s ciljem da razmotri pitanja vezana za mirovinski sustav i njegovo funkcioniranje.

Nema tako kisele jabuke u koju se Vlada ne bi usudila zagristi, ni problema koji zajednički ne bi mogli riješiti, rekao je Polančec.



Pisane vijesti