Sanader: Tražimo način da bolesnicima nadoknadimo troškove prijevoza

Tražimo način da bolesnicima, koji su primorani često ići na terapiju izvan mjesta stanovanja, pomogne u naknadi troškova prijevoza, izjavio je danas premijer Ivo Sanader u saborskom "aktualnom prijepodnevu".

ZAGREB,21. rujna 2005. (Hina) - Tražimo način da bolesnicima, koji su primorani često ići na terapiju izvan mjesta stanovanja, pomogne u naknadi troškova prijevoza, izjavio je danas premijer Ivo Sanader u saborskom "aktualnom prijepodnevu".

"Prikupljamo podatke, razmišljamo o tome i vidjet ćemo što možemo napraviti", odgovorio je premijer Dragici Zgrebec (SDP) koju je zanimalo hoće li i kako Vlada nadoknaditi troškove prijevoza bolesnicima koji će od 1. listopada morati plaćati i administrativnu pristojbu.

Poručio je da Vlada nema namjeru ukidati obvezu uključivanja svjetla u dnevnoj vožnji, podsjetivši da je ta odredba preuzeta iz prakse zemalja EU-a, a u cilju povećanja sigurnosti u prometu.

Za eventualno ukidanje te odredbe zauzeo se IDS-ovac Damir Kajin tvrdeći da se obveznim paljenjem svjetala nepotrebno troši tri do pet posto više benzina.

Sanader je, komentirajući slučaj prodaje dijela šibenskog TLM-a, poručio kako neće prihvatiti da se sve što se negativno dogodi u državi jednostavno pripiše Vladi.

S događajima u TLM-u Vlada nema nikave veze, to je bila autonomna odluka te tvrtke, rekao je premijer. Suglasan je da svi natječaji moraju biti transparentni, poslovi se trebaju dobivati po načelu
najbolje ponude i treba jamčiti pravnu sigurnost ulagačima.


Premijer se, na upit HSS-ovca Ante Markova, osvrnuo i na rušenje pristaništa (mola) u uvali Dražica kraj Novalje.

Žao mi je zbog emotivnih reakcija izazvanih rušenjem, ali ako dopustimo da svatko gradi mol ne pitajući za dozvolu nadležne, imat ćemo totalnu devastaciju obale, rekao je Sanader podsjetivši da graditelj mola nezakonito zarađuje naplaćujući vezove.



Pisane vijesti