Sanader: Lesar bezočno laže

Premijer Ivo Sanader danas je bezočnim lažima nazvao tvrdnje HNS-ovca Dragutina Lesara da mu je netko iz Vlade prijetio ako ne odustane od istražnog povjerenstva koje bi ispitalo način stjecanja imovine Sanadera i ministra u ostavci Miomira Žužula.

ZAGREB,19. siječnja(Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je bezočnim lažima nazvao tvrdnje HNS-ovca Dragutina Lesara da mu je netko iz Vlade prijetio ako ne odustane od istražnog povjerenstva koje bi ispitalo način stjecanja imovine Sanadera i ministra u ostavci Miomira Žužula.

"Riječ je o bezočnoj laži Dragutina Lesara i HNS-a, stranke koja se ukopala sve dublje u blato i mulj", kazao je premijer novinarima u Hrvatskom saboru.

Lesar je danas pred novinarima ponovio da mu je jedan član Vlade prijetio da će, ne odustane li od povjerenstva za Sanadera i Žužula, već nešto naći protiv njega. No, ni danas, kao ni ječer, nije želio
otkriti tko mu je to prijetio, ponovivši samo da je to činio jedan član Vlade.


Novinarima je rekao da ga je zvao i Sanader i tražio da odustane od zahtjeva za povjerenstvo, koji je upućen u saborsku proceduru.

Sanader je opovrgnuo tu Lesarovu tvrdnju.

"Ni na kraj pameti mi ne bi bilo da zovem Lesara niti bilo koga iz HNS-a. Riječ je o inicijativi HNS-a, stranke koja je trenutno u najvećim aferama, u žiži afera u Hrvatskoj, i koja je nakon HDZ-ove inicijative za Čačića odgovorila pokušajem destabilizacije premijera i Vlade, no to im neće uspjeti", poručio je Sanader.

"Što se mene tiče, ja sam da se sve istraži, dakle da svi državni dužnosnici prikažu pred javnosti kako su stekli imovinu, ali činjenica je da HNS svoje afere želi zataškati na način da iz politikantskih razloga optužuje druge, pa i mene, čak i s takvim bezočnim lažima", ustvrdio je premijer Sanader.



Pisane vijesti