Sanader: Povlači se pravilnik o polaganju vozačkih ispita samo u županijskim središtima

Postojeći pravilnik o polaganju vozačkih ispita, koji predviđa polaganje ispita samo u županijskim središtima, bit će povučen i izradit će se novi, najavio je danas premijer Ivo Sanader u saborskom 'aktualnom prijepodnevu'.

ZAGREB, 9. ožujka(Hina) - Postojeći pravilnik o polaganju vozačkih ispita, koji predviđa polaganje ispita samo u županijskim središtima, bit će povučen i izradit će se novi, najavio je danas premijer Ivo Sanader u saborskom 'aktualnom prijepodnevu'.

Ministar će ga (pravilnik) danas povući, bit će izrađen novi i prezentiran javnosti, potvrdio je Sanader i novinarima izvan Sabornice.

Premijerova najava došla je samo nekoliko minuta nakon što je ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić, odgovarajući na pitanje Ivana Drmića (HDZ), iscrpno objašnjavao da se MUP na važeći pravilnik odlučio želeći podići kvalitetu osposobljenosti vozača.

Ministar prometa Božidar Kalmeta najavio je, pak, skoru mogućnost uvođenja dvotarifnog sustava naplate na autocestama, odnosno jeftinije zimske tarife u razdobljima manjih prometnih opterećenja.

Đurđi Adlešić (HSLS) odgovorio je da bi se već na ljeto trebao uvesti elektronički sustav naplate, što bi, tvrdi ministar, nakon ljeta trebalo omogućiti i uvođenje nižih tarifa.

Ministar kulture Božo Biškupić izjavio je da Reformatorska kršćanska crkva Mađara u Hrvatskoj ne ispunjava uvjete da bi joj se omogućilo držanje vjeronauka u školama.

Zastupnika mađarske nacionalne manjine Jene Adama zanimalo je zašto ta Crkva, za razliku od ostalih vjerskih zajednica, ne može za djecu svojih vjernika držati vjeronauk u školama.

Biškupić mu je odgovorio da se Reformatorska kršćanska crkva Mađara u Hrvatskoj još 1999. izdvojila iz Reformirane kršćanske crkve, koja je s Vladom sklopila ugovor za držanje vjeronauka, te da stoga za takvo učenje ne ispunjava uvjete.



Pisane vijesti