Sanader pozvao zastupnike da podrže Vladin prijedlog isplate duga umirovljenicima

Premijer Ivo Sanader pozvao je danas saborske zastupnike da dignu ruku za Vladin prijedlog isplate duga umirovljenicima, ističući da će se time Hrvatska riješiti traume koja ju je tištila 12 godina.

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader pozvao je danas saborske zastupnike da dignu ruku za Vladin prijedlog isplate duga umirovljenicima, ističući da će se time Hrvatska riješiti traume koja ju je tištila 12 godina.

"Usvojite ovaj zakon, jer ćemo njime riješiti veliki problem i svi možemo biti ponosni na to", kazao je premijer u Saboru.

Naglasio je da su se sve Vlade u proteklih 12 godina pokušavale suočiti s problemom povrata 13,8 milijardi kuna koje država duguje umirovljenicima.

"No, čini se da je strpljenje umirovljenika uvijek bilo veće od sposobnosti tih Vlada", kazao je Sanader. Dodao je da su sva nastojanja završavala na minimalnim rješenjima i sitnim nadomjescima što je, kaže, umirovljenike dovodilo u stanje apatije, nemoći i nevjerice.

Podsjetio je da je dug nastao između 1993. i 1998., kad je državni proračun pritiskala potreba obrane i obnove zemlje.

Strpljenje umirovljenika stoga tumači kao odraz domoljublja, zbog čega je država umirovljenicima dvostruko dužna.

"Dug umirovljenicima vratit ćemo zbog pune svijesti da je to pitanje karaktera našeg društva", kazao je Sanader podsjećajući da je obećanje o povratu duga HDZ uvrstio u svoju predizbornu jamstvenu karticu.



Pisane vijesti