Sanader: Vukovar je obranio sebe i Hrvatsku

Premijer Ivo Sanader iskazao je danas duboko poštovanje prema svim braniteljima Vukovara i njihovim obiteljima, ističući kako je Vukovar branio sebe i Hrvatsku.

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader iskazao je danas duboko poštovanje prema svim braniteljima Vukovara i njihovim obiteljima, ističući kako je Vukovar branio sebe i Hrvatsku.

Premijer je na sjednici Vlade kazao da je 18. studenoga 1991., kada su srpske snage nakon višemjesečne opsade ušle u Vukovar, bio težak dan za Hrvatsku, ali kako nema razloga za samosažalijevanje, jer je Hrvatska iz nametnutog joj rata izašla kao pobjednik i pokazala da se zna brinuti sama za sebe.

"Ja u Vukovar idem i kad drugi ne idu. Ove sam godine bio više puta s konkretnim programima", rekao je premijer osvrćući se na napis u tisku da on i predsjednik države neće sutra, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara '91. biti u tom gradu.

"Apsolutno odbacujem napise u novinama i na radiju koji s ekstremnih i radikalnih pozicija pokušavaju unijeti nemir u javnost", izjavio je Sanader, ne precizirajući o kome se radi.

Najavio je da će Vladu u Vukovaru predstavljati potpredsjednica Jadranka Kosor i nekoliko ministara, te da će nekoliko ministara sutra biti i u Škabrnji, koja se također prisjeća svojih žrtava od 18. studenoga 1991. i masakra koji su u tom selu počinile srpske snage.



Pisane vijesti