Sastanak Nacionalnog povjerenstva za suzbijanje HIV/AIDS-a

Nacionalno povjerenstvo za suzbijanje HIV/AIDS-a na svojoj sjednici održanoj 30. studenog 2005. godine posvetilo je posebnu pažnju obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a 1. prosinca te ovim putem želi skrenuti pozornost javnosti na slijedeće.

Nacionalno povjerenstvo za suzbijanje HIV/AIDS-a na svojoj sjednici održanoj 30. studenog 2005. godine posvetilo je posebnu pažnju obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a 1. prosinca te ovim putem želi skrenuti pozornost javnosti na slijedeće:

Donošenjem novog Hrvatskog nacionalnog programa za prevenciju HIV/AIDS-a 2005. – 2010. Vlada Republike Hrvatske ukazala je na potrebu daljnjeg jačanja svih segmenata društva sa ciljem očuvanja niske razine incidencije HIV/AIDS a u našoj zemlji.

Iako epidemiološka situacija Republiku Hrvatsku svrstava u zemlje niskog pobola i nadalje je potrebno provoditi i ojačati preventivne aktivnosti i to posebno na području edukacije kako za potrebe cjelokupne javnosti tako i za potrebe ciljanih skupina.

Pozitivni stavovi o HIV pozitivnim osobama najvažniji su dio prevencije i zato ponesite crvenu vrpcu u svojim srcima kao znak solidarnosti i tolerancije prema onima koji su često diskriminirani.

Zahvaljujemo se svima koji pridonose suzbijanju HIV infekcije i time sudjeluju u podizanju kvalitete života naših sadašnjih i budućih generacija.



Pisane vijesti