Sastanak o problematici opskrbe električnom energijom na dubrovačkom području

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor razgovarala je danas u Banskim dvorima o problemima opskrbe električnom energijom dubrovačkog područja te o mogućim rješenjima s predsjednikom Uprave HEP –a Leom Begovićem, županom Dubrovačko – neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom grada Dubrovnika Androm Vlahušićem.

Dogovoreno je da se problem opskrbe električnom energijom mora riješiti do početka turističke sezone, a premijerka Kosor je istaknula da će Vlada pratiti dinamiku dogovorenih radova i da će obvezati resorna ministarstva da se uključe u praćenje projekta. Također predsjednica Vlade Kosor tražila je da od danas krenu dinamičniji radovi na sanaciji problema s električnom energijom.

Na sastanku je također dogovoreno da će Hrvatska elektroprivreda pokušati skratiti proceduru realizacije trafostanice TS Komolac u tehničkom i operativnom zahvatu kako bi se do početka turističke sezone svim kupcima električne energije u dubrovačkom području osigurala nužna stabilnost sustava. HEP će usko surađivati s Vladom RH u smislu financiranja prve etape izgradnje elektrosustava ( TS Srđ i TS Plat ), vrijednosti radova 500 milijuna kuna. U razdoblju do početka turističke sezone dubrovačka podružnica HEP-a – Elektrojuga izmijenit će sve dotrajale vodove električne energije na dalekovodima.



Pisane vijesti