Sastanak vodstva Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke

Vodstva Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke sastala su se danas u Vladi te razmotrila aktualna politička pitanja a posebno stanje u poljoprivredi. U izaslanstvu HDZ-koje je predvodio predsjednik hrvatske Vlade i predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanadebili su predsjednik Hrvatskog sabora i član predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks, potpredsjednik Vlade Damir Polančec te glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Jarnjak. Izaslanstvo HSS-a predvodio je predsjednik HSS-a Josip Friščić, a na sastanku su nazočili i potpredsjednik HSS-a i saborski zastupnik Božidar Pankretić te predsjednik Kluba zastupnika HSS-a Željko Pecek.

Vodstva Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke sastala su se danas u Vladi te razmotrila aktualna politička pitanja a posebno stanje u poljoprivredi. U izaslanstvu HDZ-a, koje je predvodio predsjednik hrvatske Vlade i predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader, bili su predsjednik Hrvatskog sabora i član predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks, potpredsjednik Vlade Damir Polančec te glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Jarnjak. Izaslanstvo HSS-a predvodio je predsjednik HSS-a Josip Friščić, a na sastanku su nazočili i potpredsjednik HSS-a i saborski zastupnik Božidar Pankretić te predsjednik Kluba zastupnika HSS-a Željko Pecek.

Dva glavna zaključka s tog sastanka su: prvo, da se na iduću sjednicu Hrvatskog sabora uputi Prijedlog zakona o poljoprivrednoj komori te drugo, da se uklone birokratske barijere i ubrza proces prodaje poljoprivrednog zemljišta hrvatskim seljacima koji su se odlučili za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju.
S te dvije inicijative, zaključila su vodstva HDZ-a i HSS-a, postigla bi se bolja koordinacija u promicanju interesa hrvatskog agrara i omogućilo okrupnjavanje posjeda kao jedna od mjera za jačanje konkurentnosti hrvatske poljoprivrede.


Razgovaralo se i drugim aktualnim pitanjima posebno onima vezanim uz pristupanje Hrvatske Europskoj uniji i NATO-u s naglaskom na tijek pregovora Hrvatske s EU.



Pisane vijesti