Seminar o unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina

Ured za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine, te uz financijsku potporu Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj, organiziraju regionalni seminar o unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u Rijeci, u ponedjeljak, 7. studenog 2005. godine.
Ovaj događaj je prvi u nizu regionalnih seminara koji će se također održati u Osijeku, Splitu, te naposljetku u Zagrebu. Seminar pod nazivom «Regionalni seminar o unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina» okupit će više od 40 predstavnika različitih manjina iz triju županija (Primorsko-goranske, Istarske te Ličko-senjske), zastupnike nacionalnih manjina u Hrvatskome saboru, kao i predstavnike Vlade, državne i županijske vlasti, kao i predstavnika nevladinih udruga i međunarodnih organizacija. Cilj konferencije bit će poboljšanje rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina kroz pregled prakse i teškoća s kojima se susreću. Radionice će se baviti temama poput uloge vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u procesu odlučivanja na lokalnoj i područnoj razini, te stvaranje materijalnih pretpostavki za rad vijeća. Predstojnica Vladina Ureda za nacionalne manjine Milena Klajner predsjedavat će seminarom. Zamjenik voditelja Misije OESS-a u RH, Robert Becker, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH, Aleksandar Tolnauer te predstavnici Primorsko-Goranske županije i grada Rijeke će otvoriti seminar. Središnji govornici bit će saborski zastupnici Furio Radin i Milorad Pupovac, te Mirjana Svajcer iz Središnjeg državnog Ureda za upravu.
Predstavnici medija pozivaju se na prisustvovanje otvorenja konferencije od 9,30 do 11,30 sati u ponedjeljak, 7. studenog 2005., u Grand Hotelu Bonavia, u Rijeci.




Najave