Seminar/trening za novinare u okviru CARDS 2004. projekta «Borba protiv trgovanja ljudima»

U okviru CARDS 2004. projekta „Borba protiv trgovanja ljudima“, koji provodi Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske sa „twining“ partnerom Ludwig Boltzman Institutom iz Austrije, u ponedjeljak,23. lipnja 2008. godine u Zagrebu, od 10:00 do 16:00 sati, u Hrvatskoj obrtničkoj komori u organizaciji Ureda za ljudska prava održati će se seminar za novinare na temu „Kako izvještavati o problematici trgovanja ljudima“.

Seminar će obraditi temu nacionalnog referalnog mehanizma suzbijanja trgovanja ljudima uspostavljenog u Republici Hrvatskoj te važnost obrazovanja ciljanih skupina.

Također, posebna pozornost posvetiti će se istraživačkom novinarstvu, iskustvima izvještavanja o temi trgovanja ljudima te važnosti sprječavanja sekundarne viktimizacije žrtava trgovanja ljudima kao i izbjegavanja senzacionalizma pri izvještavanju o navedenoj temi.

Na seminaru će govoriti Luka Mađerić, predstojnik Vladinog ureda za ljudska prava i nacionalni koordinator za suzbijanje trgovanja ljudima u Republici Hrvatskoj, Carmen Prior, rezidentna twining savjetnica CARDS projekta, Sanja Mikleušević, novinarka HTV-a, Dušan Miljuš, novinar Jutarnjeg lista te strani stručnjaci.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite Uredu za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske

Tel: 01 48 77 674 ili 01 48 77 660

Faks: 01 4813 430



Najave