Seminar Ureda za nacionalne manjine Vlade RH pod nazivom „Osposobljavanje mladih Roma“

Ured za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske u suradnji sa Zavodom Politička kultura organizira seminar za mlade Rome koji će se održati od 9.-13. siječnja 2006. godine, u Samoboru, Hotel Samoborski slapovi s početkom u 10, 00 sati.
Na seminaru će sudjelovati brojni istaknuti znanstvenici i profesori s Fakulteta političkih znanosti: Prof. dr. Smiljana Leinert Novosel, Prof. dr. Radovan Vukadinović, Prof. dr. Siniša Tatalović, Prof. dr. Vlatko Cvrtila, mr. sc. Sanjin Dragojević te mr. Igor Kanižaj, te glavni organizator prof. Radule Knežević. Među predavačima je također i gospođa Maberi Kamberi, pomoćnica ministra rada i socijalne skrbi Republike Makedonije te predstavnica Ureda za droge Vlade Republike Hrvatske.
U okviru seminara održat će se dvije radionice od kojih će jedna biti posvećena izradi projekata a druga mirnom rješavanju sukoba. Na seminaru će sudjelovati mladi Romi iz različitih krajeva Hrvatske, koji do sada nisu sudjelovali na sličnim seminarima koje je organizirao Ured za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske. Među sudionicima će se po prvi puta naći i predstavnici novoosnovane Udruge Roma grada Delnice.
Pozivamo predstavnike medija da poprate ovaj događaj.




Najave