Šimpraga: Vlada će uložiti dodatne napore za pomoć pogođenima nevremenom

Slika /Vijesti/2023/Srpanj/26 srpnja/Šimpraga 2.jpg

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga poručila je, prilikom obilaska olujom poharanih područja Slavonije i Srijema, da će Vlada uložiti dodatne napore i utvrditi modele pomoći koji će biti jednaki za sve županije pogođene vremenskom nepogodom.

"Vlada će uložiti dodatne napore nakon što županijski stožeri i gradska povjerenstva dostave svu potrebnu dokumentaciju i troškovnike, odnosno procjenu štete koja je na terenu zabilježena. Utvrdit ćemo model, kada je u pitanju pomoć, koji će biti jednak za sve županije, gotovo njih deset, koliko je pogođeno posljednjom nepogodom", rekla je Šimpraga nakon obilaska.

U saniranju štete pomaže i Hrvatska vojska

Naglasila je i da su od prvoga dana na terenu prisutne sve operativne službe te Hrvatska vojska koji pomažu u saniranju šteta kako bi se nastradalo stanovništvo vratilo u koliko-toliko normalni život.

Potpredsjednica Šimpraga obišla je u oluji poharana mjesta, od  Požeško-slavonske županije pa sve do sela u općinama Stari Jankovci i Nijemci u Srijemu.

Prateći trag nepogode, političke predstavnice srpske zajednice, Anja Šimpraga i Dragana Jeckov, obišle su Korita, Lipik, Donji Čaglić, Požegu, Orolik, Sremske Laze i Banovce.

Kako bi koordinacija pomoći nastradalima bila što brža i efikasnija, Šimpraga i Jeckov su u razgovorima s unesrećenima i njihovim lokalnim načelnicima te županima i dožupanima željele saznati prioritete pomoći u ovom trenutku. 

Izvor: Vlada / Hina 

Pisane vijesti