Sjednica Vlade Republike Hrvatske

Sjednica Vlade Republike Hrvatske održat će se u četvrtak, 19. siječnja 2012. godine, u 11.00 sati, u Banskim dvorima.

Vlada će na otvorenom dijelu sjednice raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Također, raspravljat će se o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju sukoba interesa, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, zatim Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Nadalje, Vlada će raspraviti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Državnoj agenciji za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o prosvjetnoj inspekciji, Nacrtom konačnog prijedloga zakona, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona.

Sa sutrašnje sjednice, Vlada će Hrvatskom saboru uputiti mišljenja na Godišnje izvješće Hrvatske narodne banke, Godišnji izvještaj o poslovanju Financijske agencije, Izvješće o radu državnih odvjetništava te Izvješće o radu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u 2010. godini. Donijet će se Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva vanjskih i europskih poslova, zatim Uredba o objavama javne nabave, Uredba o nadzoru nad provedbom Zakona o javnoj nabavi te Uredba o načinu izrade i postupanju s dokumentacijom za nadmetanje i ponudama. Vlada će izmijeniti i dopuniti Uredbu o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi. Donijet će se Odluka o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, poslovnih kreditnih kartica i sredstava reprezentacije u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Vlada će donijeti i Odluke o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga RH u mirovnoj misiji NATO-a na Kosovu, mirovnim misijama Ujedinjenih naroda te mirovnoj operaciji Europske unije „EU NAVFOR Somalija – ATALANTA“. Izmijenit će se Odluka o osnivanju Povjerenstva za provedbu javnog natječaja u svrhu realizacije programa „Brijuni Rivijera“ na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Otok sv. Katarina – Monumenti. Donijet će se Rješenje o imenovanju predstavnika Republike Hrvatske u Upravnom vijeću Razvojne banke Vijeća Europe te Rješenje o imenovanju guvernera i zamjenika guvernera Republike Hrvatske u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Agenciji za multilateralne garancije investicija, Europskoj banci za obnovu i razvoj i Inter-američkoj banci za razvoj. Vlada će usvojiti Zaključak u vezi s prihvaćanjem materijala „Projekt: Pregled financijskog i operativnog stanja s ciljem utvrđivanja potencijalnih obveza i optimalnosti.

Na zatvorenom dijelu sjednice, Vlada će raspravljati o kadrovskim pitanjima.

NAPOMENA SNIMATELJIMA I FOTOREPORTERIMA

Molimo snimatelje i fotoreportere da do 10.45 sati budu u Vladi kako bi imali dovoljno vremena zauzeti pozicije i namjestiti kamere u dvorani.



Najave