Split: uručeni ključevi stanova POS-a na Brodarici

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/split_uruceni_kljucevi_stanova_pos_a_na_brodarici.jpg

Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je u Splitu predao ključeve 384 stanova izgrađenih u sklopu Programa društveno poticane stanogradnje (POS) na gradskom predjelu Brodarica.

SPLIT,14. travnja 2007.(Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je u Splitu predao ključeve 384 stanova izgrađenih u sklopu Programa društveno poticane stanogradnje (POS) na gradskom predjelu Brodarica.

Izgradnju stanova i 576 garažno-parkirnih mjesta na ukupno 30 tisuća metara četvornih, tvrtka "Dal-koning" iz Splita, prema projektu Jerka Rošina, počela je u travnju 2005. godine s rokom dovršenja za dvije godine.

Predugovore s kupcima stanova Agencija za promet nekretninama sklapala je od lipnja 2005. do travnja ove godine.

Premijer Sanader, uručujući ključeve obiteljima, kazao je kako je ovo važan događaj za Split. Usprkos problemima projekt je doveden do kraja i zato želim čestitati onima koji nisu ustuknuli pred tim problemima, od arhitekta i izvođača do gradskog Poglavarstva, poručio je Sanader.

Ministrica graditeljstva Marina Matulović Dropulić kazala je kako mnogi nisu vjerovali da će se objekt u roku dovršiti, ali da smo danas svjedoci pretvaranja ovoga dijela grada Splita u jedan od najljepših nakon što se dovrši gradnja i uređenje okolnih zgrada. Pregovori o gradnji trajali su dulje od samih radova, ali je najvažnije da danas uručujemo ključeve, istaknula je.

U pripremi je i gradnja novih stanova iz programa POS-a u Splitu na predjelu Korešnica za što je u tijeku izmjena Detaljnoga urbanističkog plana nakon čega se odmah ide u izradu projekta, najavila je Matulović Dropulić.

Gradonačelnik Zvonimir Puljić kazao je kako će se Grad potruditi da u budućem objektu POS-a na Korešnici, ali i na Kili, za čiju je gradnju zainteresirana tvrtka "Konstruktor inženjering", što više splitskih podstanara riješi stambeni problem, a takvih je oko 8 tisuća.



Pisane vijesti