Susret Sanader-Schuessel u Splitu

Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader i austrijski kancelar Wolfgang Schuessel u srijedu navečer su se sastali u Splitu u vili Dalmaciji gdje su nakon razgovora iza zatvorenih vrata u izjavi novinarima izrazili zadovoljstvo izuzetno dobrim odnosima između Hrvatske i Austrije.

SPLIT, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader i austrijski kancelar Wolfgang Schuessel u srijedu navečer su se sastali u Splitu u vili Dalmaciji gdje su nakon razgovora iza zatvorenih vrata u izjavi novinarima izrazili zadovoljstvo izuzetno dobrim odnosima između Hrvatske i Austrije.

Premijer Sanader kazao je novinarima da je austrijski kancelar došao u neslužbeni posjet Hrvatskoj na njegov poziv te da je to iskorišteno za međusobne razgovore. Između naše dvije zemlje, kazao je Sanader, nema nikakvih otvorenih pitanja i između Austrije i Hrvatske kontinuirano su dobri odnosi bez obzira koja vlada je na čelu tih država.

"Za nas je izuzetno značajno da će od siječnja 2006. godine Austrija predsjedati Europskom unijom i mi se nadamo da ćemo do tada dobiti zeleno svjetlo za početak pregovora. Ne želimo, kazao je Sanader, da se EU dijeli na pitanju Hrvatske. Ja sam predstavio Akcijski plan koji se dobro primjenjuje i očekujem da će EU uskoro donijeti odluku da Hrvatska može početi pregovore, kazao je Sanader posebno zahvalivši kancelaru Schuesselu na kontinuiranoj potpori koju je uvijek davao Hrvatskoj.

Kancelar Schuessel također je istakao vrlo dobru suradnju između Hrvatske i Austrije na svim područjima posebno gospodarstvu i kulturi. Naglasio je i da veliki broj Austrijanaca dolazi u Hrvatsku ali da treba poraditi da ih bude još više. Založit ću se, kazao je Schuessel, za još veća ulaganja Austrije u Hrvatsku jer Hrvatskoj treba otvoriti vrata u svim područjima budući da je ona faktor stabilnosti i razvoja mira na ovom području. Austrijski premijer posebno je istaknuo da između Austrije i Hrvatske nema apsolutno nikakvih problema.

Premijer Sanader i kancelar Schuessel večeras će nazočiti nogometnoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Brazila.



Pisane vijesti