Sve dvorane bit će spremne za Svjetsko rukometno prvenstvo

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/sve_dvorane_bit_ce_spremne_za_svjetsko_rukometno_prvenstvo.jpg

ZAGREB, 27. ožujka 2008. (Hina) - Sve dvorane, u kojima će se igrati utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva, kojemu je Hrvatska domaćin u siječnju 2009. godine bit će gotove na vrijeme, izjavio je u četvrtak nakon sastanka s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) gradonačelnicima gradova, u kojima će se igrati utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader.

Po njegovim riječima, Vlada RH izuzetno je zainteresirana da se svi rokovi poštuju jer ona sudjeluje u financiranju gradnje svih dvorana s 50 psoto potrebnih sredstava. Iznimka je jedino dvorana u Zadru koja je već pri završetku i koja bi trebala dobiti uporabnu dozvolu sredinom svibnja, ali i u njenom sufinanciranju Vlada će sudjelovati s adekvatnim sredstvima jer zadarska dvorana mora imati jednak tretman kao i objekti koji će za potrebe SP-a biti izgrađeni u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Varaždinu i Poreču.

Predsjednik Vlade kazao je da je s gradonačelnikom Zagreba postignut i sporazum oko izgradnje Hrvatskog rukometnog doma na Sveticama što će Vlada također sufinancirati s 50 posto sredstava.

Predsjednik HRS-a Željko Kavran izrazio je zadovoljstvo sa sastankom i zahvalio premijeru i ministrici zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marini Matulović Dropulić, koja je proteklih dana obišla gradilišta dvorana u svim gradovima te izjavio da će čak 139 država prenositi svjetsko rukometno prvenstvo koje se od 17. do 1. veljače 2009. održava u Hrvatskoj.

Po njegovim riječima, finalnu utakmicu iz zagrebačke Arene posredstvom malih ekrana gledat će 1,5 milijardi ljudi diljem svijeta.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kazao je da završetak zagrebačke Arene čiji će kapacitete biti 15.500 gledatelja više ne dolazi u pitanje ali da je on posebno zadovoljan što će na Sveticama biti izgrađen Dom hrvatskog rukometa, jedini pravi objekt koji će trajno ostati rukometašima na uporabu. "Njega su naši zlatni rukometaši već odavno zaslužili svojim rezultatima", rekao je Bandić.

Gradonačelnik Splita Ivan Kuret kazao je da će dvorana od 12.500 gledatelja biti prvi veliki sportski objekt koji se gradi u Splitu nakon Mediteranskih igara ističući pritom zadovoljstvo što će Split biti suorganizator još jednog velikog sportskog događaja.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok naglasio je kako je projekt svjetskog rukometnog prvenstva najbolja potvrda da se gradonačelnici s različitim političkim opcijama mogu lako dogovoriti kada pred sobom imaju zajednički cilj.

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić kazao je da radovi na porečkoj napreduju dinamikom od sedam dana prije predviđenih roka te naglasio kako će to biti čak šesta dvorana u tom istarskom gradu koji bi po tome trebao ponijeti epitet najsportskijeg grada u Hrvastkoj.

Na novinarsko pitanje da li se na ovom sastanku raspravljalo i o gubljenju HRT-a za prijenos utakmica sa svjetskog prvenstva, premijer Sanader je odgovorio da to nije bila tema sastanka koji je bio organiziran sa svrhom da se stvore pretpostavke da bi se prvenstvo uopće moglo organizirati.



Pisane vijesti