Svečanom sjednicom u Mimari obilježen Dan obitelji

U povodu 15. svibnja, Međunarodnog dana obitelji, u muzeju Mimara danas je održana svečana sjednica Vijeća za djecu hrvatske Vlade.

ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - U povodu 15. svibnja, Međunarodnog dana obitelji, u muzeju Mimara danas je održana svečana sjednica Vijeća za djecu hrvatske Vlade.

Upućujući čestitku u povodu Međunarodnog dana obitelji, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izvijestila je nazočne o dosad poduzetim aktivnostima i projektima u cilju unaprjeđenja i zaštite obitelji. U tom smislu posebno je izrazila zadovoljstvo provedbom projekta "Čudesna šuma" - autobusa s informatičkim i edukativnim sadržajima, a koji se provodi na područjima od posebnog državnog interesa, ruralnim područjima i područjima s velikim brojem djece.

Uz članove Vijeća za djecu, svečanoj sjednici nazočili su i članovi Vladinih institucija - Savjet za populacijsku politiku, Povjerenstvo za osobe s invaliditetom, Povjerenstvo za prevenciju poremećaja u ponašanju, predstavnici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, udruge višečlanih obitelji i drugi.

Po završetku sjednice, Jadranka Kosor uručila je priznanja i zahvalnice novinarima i radio postajama, za sudjelovanje i posebna dostignuća na projektu "Volim svoju obitelj".

U sklopu programa svečanog obilježavanja Međunarodnog dana obitelji izveden je i prigodni kulturno-umjetnički program, a nazočni su mogli razgledati autobus "Čudesna šuma", prije njegovog odlaska u selo Skenderovce u Požeško-slavonskoj županiji.



Pisane vijesti