Svečanost zatvaranja IPA 2011 FF RAC twinning light projekta

Svečanost zatvaranja IPA 2011 FF RAC twinning light projekta „Jačanje kapaciteta za provedbu Strategije procjene učinaka propisa za razdoblje od 2013. do 2015. godine“ održat će se u srijedu, 28. listopada 2015. godine s početkom u 14:45 sati, u zgradi Vlade Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2.
 
Nazočnima će se obratiti ravnateljica Ureda za zakonodavstvo i voditeljica projekta Zdenka Pogarčić i otpravnik poslova Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Ian Cameron Cliff, dok će voditeljica projekta i ključni ekspert Julie O'Connell predstaviti rezultate projekta.
 
Cilj ovog projekta bio je usmjeren na povećanje kvalitete zakonodavstva koristeći procjenu učinaka propisa kako bi se pridonijelo radu državne uprave u izradi jasnih i nedvosmislenih propisa. Kroz provedeni projekt ojačani su kapaciteti Ureda za zakonodavstvo i središnjih tijela državne uprave u provedbi sustava procjene učinaka propisa u zakonodavnom postupku s posebnim naglaskom na jačanje kapaciteta za analizu gospodarskih, socijalnih i okolišnih učinaka prilikom izrade propisa.
 
Projekt je financiran iz IPA 2011 pretpristupnog programa u vrijednosti od 225.000,00 EUR, a proveden je u razdoblju od travnja do listopada 2015. godine, u suradnji s twinning partnerom iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u partnerstvu s tvrtkom NI-CO iz Sjeverne Irske.
 

Najave