Sveti Otac: pozdravljam ljubljenu hrvatsku zemlju

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/sveti_otac_pozdravljam_ljubljenu_hrvatsku_zemlju.jpg

ZAGREB, 4. lipnja 2011. (Hina) - Papa Benedikt XVI. na početku svog prvog pastoralnog pohoda Hrvatskoj izjavio je danas u zagrebačkoj Zračnoj luci Pleso da u Hrvatsku dolazi s velikom radošću "kao hodočasnik u ime Isusa Krista".

"Srdačno pozdravljam ljubljenu hrvatsku zemlju i, kao nasljednik apostola Petra, velikim zagrljajem grlim sve njezine stanovnike", rekao je poglavar Katoličke crkve na hrvatskom jeziku, nakon što mu je riječi dobrodošlice uputio predsjednik Republike Ivo Josipović.

Govor je nastavio na talijanskom jeziku i pozdravio časnu braću u biskupstvu, predstavnike vlasti i predsjednika Josipovića kojem je izrazio najbolje želje za visoku dužnost koja mu je povjerena, kao i za mir i za napredak cijele zemlje.

"U ovome se času želim prisjetiti triju pastoralnih posjeta mog ljubljenog prethodnika, blaženoga Ivana Pavla II., Hrvatskoj te zahvaliti Gospodinu za dugu povijest vjernosti koja povezuje vašu zemlju sa Svetom Stolicom", rekao je Papa.

Podsjetio kako je riječ o više od trinaest stoljeća snažnih i posebnih veza, prokušanih i učvršćenih u ponekad teškim i bolnim okolnostima.

"Ta je povijest rječiti dokaz ljubavi vašega naroda prema Evanđelju i prema Crkvi. Od samih početaka, vaš narod pripada Europi te joj, na poseban način, daje doprinos u duhovnim i moralnim vrijednostima, koje su kroz stoljeća oblikovale svakodnevni život kao i osobni i nacionalni identitet njezine djece", kazao je Sveti Otac na početku svog dvodnevnog pastoralnog pohoda Hrvatskoj pod geslom "Zajedno u Kristu".



Pisane vijesti