U Amanu otvorena izložba Suvremenog hrvatskog crteža

Hrvatski ministar kulture Božo Biškupić i njegova jordanska kolegica Asma Khader otvorili su u nedjelju navečer u Kraljevskom kulturnom centru u Amanu izložbu Suvremeni hrvatski crtež.

AMAN, 20. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski ministar kulture Božo Biškupić i njegova jordanska kolegica Asma Khader otvorili su u nedjelju navečer u Kraljevskom kulturnom centru u Amanu izložbu Suvremeni hrvatski crtež.

Otvaranju izložbe nazočili su i premijeri Hrvatske i Jordana Ivo Sanader i Faisal al-Fayez. Na izložbi je postavljeno 120 crteža 60 hrvatskih umjetnika koje je odabrao Tonko Maroević.

Izložba Suvremeni hrvatski crtež, koju je iniciralo Ministarstvo kulture, iz Jordana se seli u europska i svjetska kulturna središta.

"Jordan je prva zemlja u koju smo došli povodom posjeta premijera i izložba će nakon toga biti postavljena u Kairu, Pekingu i u dvadesetpet zemalja članica Europske unije. Mislim da je to jedna sjajna reprezentacija hrvatskog suvremenog crteža", izjavio je Biškupić na otvaranju izložbe.

Khader je izložbu ocijenila "vrlo bogatom i važnom", izrazivši nadu da će ona privući veliki broj posjetitelja. Izložba će biti otvorena do 5. ožujka.

Posjet hrvatskog izaslanstva Jordanu iskorišten je i za potpisivanje Ugovora o kulturnoj suradnji između Hrvatske i Jordana.

Ministarstvo kulture izložbom suvremenog hrvatskog crteža nastavlja predstavljati hrvatska umjetnička dostignuća, otvarajući nove prostore i za kulturnu razmjenu i obogaćivanje kulturnih programa zemalja članica i zemalja buduće Europske unije te izvaneuropskih država.

Otvaranjem ove izložbe završen je službeni posjet Jordanu premijera Sanadera, koji u ponedjeljak ujutro putuje za Rim.



Pisane vijesti