U lučku infrastrukturu Novog Vinodolskog ulaže se 15,5 milijuna eura

Slika /Vijesti/2024/Lipanj/24_lipnja/HN20240624593583.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je danas s ravnateljem Županijske lučke uprave Novi Vinodolski Velimirom Antićem ugovor o dodjeli 15,5 milijuna eura za rekonstrukciju lučke infrastrukture.

Taj iznos namijenjen je za rekonstrukciju i dogradnju primarnog lukobrana i uređenje partera obale Podbaran u luci Novog Vinodolskog.
 
Ministar Butković je tijekom potpisivanja ugovora istaknuo kako je ovo prvi iznos odobren iz nove financijske omotnice za razdoblje 2021. do 2027., te predstavlja nastavak ulaganja u lučku infrastrukturu u Hrvatskoj.
 
Od navedenog iznosa 85 posto se financira iz europskih fondova, a ostatak iz državnog proračuna, te je u potpunosti bespovratan, kazao je, podsjetivši da je u proteklom razdoblju u luke i rive na hrvatskoj obali uloženo više od 400 milijuna eura.
 
To je nužnost, jer je Hrvatska zemlja na moru i okrenuta moru, istaknuo je ministar, i dodao kako se ovim ulaganjem Novi Vinodolski vraća moru.
 
Rekonstruirat će se i dograditi primarni lukobran, koji je sad u derutnom stanju, pojasnio je Butković, i ne štiti plovila na zadovoljavajućoj razini.
 
Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić ustvrdio je kako je ovo kapitalni projekt i nastavak ulaganja u luke, te dokaz dobre suradnje dvaju ministarstava, istaknuvši kako je u novoj financijskoj omotnici za lučku infrastrukturu namijenjeno 130 milijuna eura.
 
Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti