U Osijeku potpisan niz ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u vrijednosti od preko 2 milijarde kuna

Slika /Vijesti/2017/12 prosinac/1 prosinca/2.jpg

Po završetku sjednice Vlade Republike Hrvatske, održane danas u Osijeku, potpisano je niz ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju za projekte iz područja prometa i infrastrukture, gospodarstva, poduzetništva i obrta, zaštite okoliša i energetike, uprave i regionalnog razvoja. Također, potpisan je i niz ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u drugim slavonskim županijama. Ukupna vrijednost navedenih projekata iznosi 2.026.855.957,79 kuna.

Tako je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 12 novih autobusa za Osječki javni prijevoz, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za modernizaciju tramvajske infrastrukture na području Grada Osijeka, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za dogradnju i opremanje novog proizvodnog pogona i adaptaciju dijela postojeće građevine te Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za povećanje konkurentnosti tvrtke nabavom opreme i adaptacijom prostora.
 
Potpisan je i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za povećanje produktivnosti kroz poboljšanje uvjeta rada društva Instos, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za rast konkurentnosti proizvodnje papirnate ambalaže u Osijeku, kao i Ugovor o uređenju desne obale Rijeke Drave u Gradu Osijeku.
 
Također, potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. – Projekt vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće te Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. – Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo.
 
Danas je u Osijeku potpisan i Sporazum o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke te Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području cijele Osječko-baranjske županije.
 
Od ugovora vezanih za Osijek i Osječko-baranjsku županiju potpisan je još Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt obnove i upravljanja kulturnim dobrima Osječke tvrđe  te Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt  izgradnje kapaciteta gradske uprave Grada Belog Manastira.                         
Potpisani su i ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u drugim slavonskim županijama.
 
Riječ je o Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.  - Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Lipik – Pakrac te Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. – Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna za prijavu izgradnje vodno – komunalne infrastrukture.
 
Potpisan je i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. - Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega, kao i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. – Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica.
 
Na kraju, potpisan je Sporazum o sufinanciranju kapitalnog projekta izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i trodijelne školske sportske dvorane te Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt unaprjeđenja infrastrukture centara za socijalnu skrb kao podrška procesu deinstitucionalizacije-faza I.
 
 
 
 
 

Pisane vijesti