U povodu Dana neovisnosti državni vrh položio vijence

U povodu Dana neovisnosti, 8. listopada, danas su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader s izaslanstvima položili vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na zagrebačkom groblju Mirogoju.

ZAGREB, 6. listopada 2006. (Hina) - U povodu Dana neovisnosti, 8. listopada, danas su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader s izaslanstvima položili vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Vladimir Šeks i Ivo Sanader s izaslanstvima položili su vijence i zapalili svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec s izaslanstvom položio je vijenac na Oltaru domovine na Medvedgradu.

Kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici Ministarstva branitelja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predvođeni potpredsjednicom Vlade i ministricom Jadrankom Kosor.

Vijence je položilo i zapalilo svijeće i izaslanstvo Ministarstva obrane kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, na grobu dr. Franje Tuđmana i na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. Izaslanstvo Oružanih snaga RH zapalilo je svijeću i položilo vijence ispred križa na groblju Miroševac.

Izaslanici predsjednika Republike i Hrvatskog sabora položili su vijenac i zapalili svijeće i na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Vijence su kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, na grob dr. Franje Tuđmana i na Oltaru domovine položili i izaslanici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), predvođeni Andrijom Hebrangom.

Izaslanici Grada Zagreba, predvođeni gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednicom Skupštine Tatjanom Holjevac, vijence su položili i zapalili svijeće kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.



Pisane vijesti