U Požegi otvorena nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu

Slika /Vijesti/2024/Lipanj/03_lipnja/Beros_0306.jpg

"Nastavljamo unaprjeđivati kvalitetu i dostupnost zdravstvene skrbi za građane Požeško-slavonske županije, ali i osiguravati kvalitetnije uvjete rada djelatnika u zdravstvu", rekao ministar zdravstva Vili Beroš je na otvorenju nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, vrijede gotovo dva milijuna eura.

Zgrada se nalazi u neposrednoj blizini Opće županijske bolnice i prostire se na 1100 kvadratnih metara. Uključuje i edukacijski centar koji je potpuno opremio Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

Sredstva za izgradnju nove zgrade osiguralo je Ministarstva zdravstva i županijski Zavod za hitnu medicinu, a dio investicije je pokriven iz decentraliziranih sredstava, rečeno je na otvorenju na kojemu su bili ministar Beroš i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Beroš je istaknuo značaj novog objekta za Slavoniju, naglasivši da se paralelno s ulaganjima u infrastrukturu, u okviru reforme zdravstvenog sustava, ulaže i u ljudske resurse.

Kontinuirano ulaganje u djelatnike u zdravstvu

Podsjetio je da je prošle godine započeo reformski projekt specijalističkog usavršavanja prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine, u kojemu sudjeluju i djelatnici požeško-slavonskog Zavoda za hitnu medicinu.

Istaknuo je da se kontinuirano ulaže u djelatnike u zdravstvu, da je prvi put uspostavljena helikopterska hitna medicinska  služba, brze brodice pomorske hitne medicinske službe, a  ulaže se i u cestovnu hitnu te prostorne kapacitete.

"Na taj način stvaramo još sigurnije okruženje za život u Hrvatskoj", poručio je ministar.

Ravnateljica Hitne Maja Grba Bujević naglasila je da je nova zgrada smještena u neposrednoj blizini Opće županijske bolnice i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema čime će se znatno podići razina funkcionalne integracije Hitne službe i bolnice što je u skladu s pokrenutom reformom zdravstvenog sustava.

U zdravstveni sustav Požeško-slavonske županije od 2016. godine uloženo 22,8 mil. eura

U razdoblju od 2016. godine u zdravstveni sustav Požeško-slavonske županije Vlada je uložila ukupno 22,8 milijuna eura u kapitalne investicije i u medicinsku opremu.

„Investicije u zdravstveni sustav i unaprjeđenje hitne medicinske službe potvrđuju da je zdravlje građana za ovu vladu visoko na listi prioriteta. Uz svakodnevne intervencije cestovne hitne, izvršeno je i ukupno 346 intervencija helikopterske hitne te brzih brodica pomorske hitne medicinske službe. Spašeni životi najveća su vrijednost“, poručio je Beroš.

Izvor: Vlada / Hina

Pisane vijesti | Zdravlje | Vili Beroš