U sljedećim danima bit će kompletirano imenovanje državnih tajnika

Slika /Vijesti/2024/Srpanj/05_srpnja/VRH_5317.JPG

"Sve je uobičajeno, vode se konzultacije, većina državnih tajnika i dalje je na svojim pozicijama, a novi su predloženi. Obavljaju se razgovori s koalicijskim partnerima i to će biti kompletirano u sljedećim danima", poručio je premijer Plenković odgovarajući na pitanja novinara o imenovanjima državnih tajnika.

Nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se, u razgovoru s novinarima, i na druge aktualne teme.
 
Upitan u kojoj fazi je izbor državnih tajnika po ministarstvima, premijer Plenković kazao je kako će se uskoro riješiti i to pitanje.
 
"Sve je uobičajeno, vode se konzultacije, većina državnih tajnika i dalje je na svojim pozicijama, a novi su predloženi. Obavljaju se razgovori s koalicijskim partnerima i to će biti kompletirano u sljedećim danima", poručio je.
 
Pitanje Istanbulske konvencije apsolvirano 2017. usvajanjem Interpretativne izjave
 
O deratifikaciji Istanbulske konvencije, koju najavljuju neki oporbeni zastupnici, predsjednik Vlade podsjetio je da je ta tema apsolvirana još 2017. godine, kada je uz Istanbulsku konvenciju usvojena i Interpretativna izjava.
 
"Ta konvencija ima za cilj spriječiti nasilje nad ženama i nasilje u obitelji", naglasio je.
 
U tom se kontekstu osvrnuo i na uvođenje rodnih studija na Filozofskom fakultetu, rekavši da će to pitanje na sadržajan i stručan način, u pogledu programa prije svega, evaluirati Ministarstvo znanosti.
 
KBC Zagreb dobro funkcionira, a na ucjene hakera ne pristajemo
 
Što se tiče hakerskih napada na KBC Zagreb, premijer Plenković kazao je da su u Vladi dobili ekstenzivne informacije i od ravnatelja SOA-e, ravnatelja bolnice i ministra zdravstva o tome što se dogodilo.
 
Stručnjaci koji se bave zaštitom, uz pomoć međunarodnih partnera, napravili su sve što je potrebno, kazao je premijer.
 
Dodao je da su svi podaci bolnice dostupni liječničkom osoblju te da sve funkcionira.
 
"Na ucjene hakera ne pristajemo", ustvrdio je ponovivši da država ne pregovara s kriminalcima.
 
Naveo je i sustav SCOUT, rekavši da se radi o dobrom sustavu koji štiti većinu državnih institucija i koji će se s vremenom štititi i na ostale kako bi bili bolje informatički zaštićeni.

Pisane vijesti