U Splitu otvoren ured HITRO.HR

Drugi ured Vladina servisa HITRO.HR otvoren je danas u splitskoj poslovnici Fine, na Mažuranićevom šetalištu, a nova usluga koju servis od danas pruža je i otvaranje obrta, odnosno dobivanje obrtnice.

SPLIT,31. svibnja 2005.(Hina) - Drugi ured Vladina servisa HITRO.HR otvoren je danas u splitskoj poslovnici Fine, na Mažuranićevom šetalištu, a nova usluga koju servis od danas pruža je i otvaranje obrta, odnosno dobivanje obrtnice.

Prvi Vladin servis za ubrzanu komunikaciju s poduzetnicima i građanima HITRO.HR otvoren je sredinom svibnja u Zagrebu i nadmašio je sva očekivanja, istaknuo je predsjednik Uprave Fine Zoran Maksić.

Prve su tvrke osnovane posredstvom tog servisa registrirane za manje od dva tjedna, kazao je Maksić.

Procjenjuje da će se, zahvaljujuci dobroj suradnji s drugim mjerodavnim državnim ustanovama, vrijeme potrebno za otvaranje tvrtke uskoro svesti manje od deset dana, a u nekim slučajevima i na manje od pet radnih dana.

Splitski ured servisa HITRO.HR trebao bi znatno smanjiti troškove i vrijeme potrebno za otvaranje tvrtke, istaknuo je Maksić.

Naime, kao jednu od najvažnijih prednosti splitskog ureda ističe činjenicu da poduzetnici iz Splita, Splitsko-dalmatinske županije, ali i šire, da bi dobili razvrstavanje Državnog zavoda za statistiku više neće morati putovati u Zagreb ili dokumente slati poštom, što je do sada znalo potrajati i nekoliko mjeseci.

Uz otvaranje društva s ograničenom odgovornošću, HITRO.HR servis od danas i budućim obrtnicima na jednom mjestu pruža i sve potrebne informacije i osigurava pomoć u postupku dobivanja obrtnice.

Po podatcima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, u prošloj je godini u Hrvatskoj otvoreno više od 3.200 obrta, dok ih je u prvom kvartalu ove godine već osnovano nešto više od 1.400.

Za srpanj je najavljeno i otvaranje ureda u Rijeci i Osijeku, a, kako je najavljeno, tada se planira i uvodenje "e-REGOS-a", nove usluge koju FINA razvija u suradnji s tom institucijom, a koja će poduzetnicima omogućiti da svu potrebnu komunikaciju s REGOS-om obave putem HITRO.HR servisa.

Otvaranju splitskog ureda bili su nazočili i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Vladimir Vranković, pomoćnik ministra gospodarstva Leo Begović i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Stjepan Šafran.



Pisane vijesti