U Vladi dodijeljena Državna nagrada za volontiranje u 2015. godini

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/13 travnja/DSC_2004.jpg

Danas je u Banskim dvorima održana Svečana sjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva i dodjela Državne nagrade za volontiranje u 2015. godini.

Zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Ante Babić objavio je imena nominiranih kandidata u tri kategorije, a nagradu dobitnicima uručila je ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić. Dobitnik nagrade u kategoriji fizičke osobe – volonter/ka je student iz Karlovca Filip Trezner. Dom za starije osobe Maksimir iz Zagreba dobitnik je nagrade u kategoriji pravne osobe – organizator volontiranja, dok je Patricia Kuhta iz Nedelišća dobitnik nagrade u kategoriji fizičke osobe – koordinator/koordinatorica volontera, koja se ove godine dodjeljuje prvi put.
 
U uvodnom obraćanju, predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva Ivana Kordić istaknula je važnost održavanja Svečane sjednice Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, u sklopu koje se dodjeljuje i Državna nagrda za volontiranje. „Ovdje se radi o malom festivalu volontiranja i treba iskazati primjerenu zahvalnost ljudima koji stvaraju pozitivne promjene u našem društvu“, kazala je. Dobitnicima nagrade poručila je kako svojim radom pokazuju da su mala i svakodnevna čuda moguća, istaknuvši da su volonteri jamstvo sigurnijeg, odgovornijeg i sretnijeg svijeta.
 
Zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Ante Babić istaknuo je da je cilj Vlade Republike Hrvatske afirmirati volonterstvo kao prihvatljivu vrijednost u našem društvu. Podsjetio je na doprinos volontera prilikom poplava u Gunji, ali i u još uvijek aktualnoj emigrantskoj krizi. Naglasio je kako su fotografije volontera obišle cijelu zemlju i svijet što je svakako utjecalo na lijepu sliku o Republici Hrvatskoj. Zamjenik Babić kazao je da je Vlada Republike Hrvatske prepoznala volonterstvo kroz Zakon o volonterstvu iz 2007. godine i kroz izmjene i dopune zakona iz 2013. godine, iz kojeg je i proizašla nagrada za volontera godine. Na kraju, čestitao je svim nominiranim kandidatima i dobitnicima nagrade.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica