U Vladi potpisan ugovor o dogradnji Zagorskog vodovoda

Predstavnici Hrvatskih voda, Hrvatskih autocesta, Fonda za regionalni razvoj, Zagorskog vodovoda i triju ministarstava potpisali su danas u Vladi ugovor o financiranju izgradnje regionalnog vodoopskrbnog sustava Krapinsko-zagorske županije.

ZAGREB, 28. ožujka (Hina) - Predstavnici Hrvatskih voda, Hrvatskih autocesta, Fonda za regionalni razvoj, Zagorskog vodovoda i triju ministarstava potpisali su danas u Vladi ugovor o financiranju izgradnje regionalnog vodoopskrbnog sustava Krapinsko-zagorske županije.

Riječ je o 267 milijuna kuna vrijednom projektu dogradnje postojećih vodoopskrbnih sustava i povezivanje u jedinstveni vodoopskrbni sustav.

Projekt bi, po planiranom, trebao biti dovršen do 2010., a osigurat će opskrbu vodom za više od 90 posto stanovništva Županije.

Potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik Vlade Ivo Sanader, koji je kazao kako je, na početku 21. stoljeća, nedopustivo da neki hrvatski krajevi još uvijek nemaju vodoopskrbni sustav.

Naglasio je kako će njegova Vlada učiniti sve kako bi to ispravila, te napomenuo da je lani pokrenut projekt izgradnje i dogradnje vodoopskrbnog sustava u zadarskom zaleđu i istočnoj Slavoniji.



Pisane vijesti