U Vladi RH održan sastanak koalicijskih partnera HDZ-a i HSLS-a

Danas su se u Vladi Republike Hrvatske sastala izaslanstva koalicijskih partnera HDZ-a i HSLS-a. U izaslanstvu HDZ-koje je predvodio predsjednik stranke i Vlade dr. sc. Ivo Sanadebili su glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak te politički tajnik HDZ-a dr. Mario Zubović, a u izaslanstvu HSLS-a koje je vodila predsjednica stranke Đurđa Adlešić, bili su saborski zastupnici dr. Zlatko Kramarić i dr. Ivan Čehok.

Danas su se u Vladi Republike Hrvatske sastala izaslanstva koalicijskih partnera HDZ-a i HSLS-a. U izaslanstvu HDZ-a, koje je predvodio predsjednik stranke i Vlade dr. sc. Ivo Sanader, bili su glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak te politički tajnik HDZ-a dr. Mario Zubović, a u izaslanstvu HSLS-a koje je vodila predsjednica stranke Đurđa Adlešić, bili su saborski zastupnici dr. Zlatko Kramarić i dr. Ivan Čehok.

Glavne teme razgovora bile su suradnja dviju stranaka koja je, kako je ocjenjeno na sastanku, dobra i konstruktivna. Jedno od pitanja koje je raspravljeno bilo je i članstvo državnih dužnosnika u nadzornim odborima državnih tvrtki u kojima bi ubuduće, usuglašeno je, trebali biti i posebno educirani profesionalci, a na tu temu bit će i organiziran okrugli stol u suradnji s Ekonomskim fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Stranačka su vodstva razgovarala i o vanjskoj politici, a posebno o putu Hrvatske prema Europskoj uniji i NATO savezu.



Pisane vijesti