U Vladi RH svečano obilježen Međunarodni dan žena

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor organizirala je danas, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. ožujkprijem za članove Nacionalnog odbora za provedbu Kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženamuključujući i obiteljsko nasiljzastupnice u Hrvatskom saboru, županicgradonačelnicveleposlanice akreditirane i predstavnice nevladinih ženskih udruga koje pružaju pomoć i podršku žrtvama nasilja.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor organizirala je danas, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. ožujka, prijem za članove Nacionalnog odbora za provedbu Kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženama, uključujući i obiteljsko nasilje, zastupnice u Hrvatskom saboru, županice, gradonačelnice, veleposlanice akreditirane i predstavnice nevladinih ženskih udruga koje pružaju pomoć i podršku žrtvama nasilja.

Obilježavanje Međunarodnog dana žena sastavni je dio Programa za provedbu Kampanje za borbu protiv obiteljskog nasilja nad ženama, te je u tom smislu potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor izvijestila nazočne o do sada provedenim i planiranim aktivnostima u provedbi Kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženama, uključujući i obiteljsko nasilje, u Republici Hrvatskoj u 2007. godini, koju provodi Vlada Republike Hrvatske.

Kampanja za borbu protiv nasilja nad ženama, uključujući obiteljsko nasilje, započela u Republici Hrvatskoj u studenome 2006. godine pod motom „Za nasilje nema opravdanja“. Kampanja se provodi u skladu s napucima Vijeća Europe koje je 2007. godinu proglasilo Godinom borbe protiv nasilja nad ženama, uključujući i obiteljsko nasilje. Početak same Kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženama, uključujući i obiteljsko nasilje, službeno je obilježen u Madridu krajem studenoga 2006. godine, a obilježavanju njezinog službenog početka nazočila je i potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor. Kampanja će se provoditi tijekom čitave 2007. godine i završit će na Međunarodni dan žena - 8. ožujka 2008. godine.

Potpredsjednica Kosor, čestitajući svim ženama Međunarodni dan žena, napomenula je kako se provođenjem Kampanje u Republici Hrvatskoj želi potaknuti čitavo hrvatsko društvo u borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja. Posebno zadovoljstvo izrazila je činjenicom da je i preporuka Vijeća Europe aktivnije uključivanje muškaraca u Kampanju, te najavila pritom daljnji nastavak akcije uključenja u Kampanju visokih osoba iz političkog i društvenog života. Podsjetila je kako su se do sada u Kampanju uključile visoke osobe iz političkog i društvenog života predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader, koji je sudjelovao i na otvaranju početka Kampanje u Hrvatskoj, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin i predsjednik Upravnog suda mr. sc. Ivica Kujundžić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te zastupnici i zastupnice u Hrvatskom saboru, čelnici Hrvatskog nogometnog saveza, predstavnici udruga nogometnih klubova i nogometaši. Potpredsjednica Kosor također je najavila i uključivanje predsjednika i sudaca Ustavnog suda.



Pisane vijesti