U Zagrebu počeo 2. Crans Montana forum

Pozdravnim govorima predsjednika i osnivača Crans Montana Foruma Jeana Paula Carterona i hrvatskog premijera Ive Sanadera u srijedu je počeo 2. Crans Montana Forum u Zagrebu.

ZAGREB, 4. travnja 2006. (Hina) - Pozdravnim govorima predsjednika i osnivača Crans Montana Foruma Jeana Paula Carterona i hrvatskog premijera Ive Sanadera u srijedu je počeo 2. Crans Montana Forum u Zagrebu.

Posebni gosti na početku trodnevnog skupa u zagrebačkom hotelu Westinu su austrijski kancelar i predsjedavajući Europskog vijeća Wolfgang Schuessel i posebni koordinator Pakta o stabilnosti Erhard Busek, a sudionicima bi se trebali obratiti slovenski predsjednik Janez Drnovšek, predsjednici vlade Albanije, BiH i Crne Gore Sali Berisha, Adnan Terzić i Milo Đukanović te potpredsjednica makedonske vlade zadužena za europske integracije Radmila Sekerinska.

Prvi dan skupa završit će svečanim prijemom dobrodošlice u muzeju Mimara koji će u čast predsjedavajućeg EU Wolfganga Schuessela, službenih izaslanstava i sudionika foruma prirediti predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader.

Crans Montana Forum ugledni je međunarodni gospodarsko-politički forum koji gotovo dva desetljeća organizira skupove u cilju poticanja međunarodnog dijaloga i stvaranja partnerstva na visokoj razini između politike i gospodarstva, a u Zagrebu je prvi put održan prošle godine.

Ovogodišnji će Forum prema najavama okupiti više od 400 državnih dužnosnika, diplomata, predstavnika međunarodnih organizacija i privatnoga sektora iz 35 zemalja.

"Cilj je Foruma predstaviti rastuće potencijale hrvatskoga gospodarstva političkoj i poslovnoj eliti europskih i svjetskih država te raspraviti politička i gospodarska pitanja od zajedničkog interesa", rekla je u najavi zagrebačkog skupa hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović.



Pisane vijesti