Uključivanje Hrvatske nogometne reprezentacije u kampanju protiv tjelesnog kažnjavanja djece

Na poziv Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Hrvatska nogometna reprezentacija uključit će se u nacionalnu Kampanju protiv tjelesnog kažnjavanja djec u subotu, 6. lipnja 2009., na nogometnoj utakmici Hrvatska – Ukrajina.

Prije početka utakmice i u poluvremenu bit će prikazan spot Kampanje na semaforu. Djeca koja će voditi igrače na nogometni teren i djeca koja će dodavati loptu tijekom utakmice nosit će majice sa sloganom Kampanje – Trebam ljubav.

Nacionalna Kampanja protiv tjelesnog kažnjavanja djece predstavljena je u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u siječnju 2009. Hrvatska je jedna od zemalja koja je pokrenula vlastitu kampanju. Kampanja Vijeća Europe za ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece započela je u lipnju 2008. godine u Zagrebu, a pokrenule su je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i zamjenica glavnog tajnika Vijeća Europe Maud de Boer–Buquicchio.

Svrha provedbe Nacionalne kampanje je kroz niz organiziranih aktivnosti, usmjerenih najširoj javnosti, djeci, roditeljima, odgojno-obrazovnim i javnim ustanovama, tijelima državne uprave, lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravosudnim tijelima, organizacijama civilnog društva i stručnjacima, skrenuti pozornost na prisutnost zlostavljanja djece i njihova tjelesnog kažnjavanja kao društveno krajnje neprihvatljivog oblika ponašanja koje na dijete i društvo ostavlja trajne posljedice.



Pisane vijesti